Wij verkopen onze kazen in zelfbedienings-hokjes in: Wons, Weersterweg 27 en in Arum, Van Camminghaweg 29.
Onze kazen zijn ook verkrijgbaar bij 'Melktap de Hemmen'. Makkum, Weersterweg 4.
Wij staan op meerdere markten, bekijk onze agenda.
Al onze zuivelproducten zijn rauw, gefermenteerd, grasgevoerd, A2A2 en gemaakt met natuurlijke zelfgekweekte culturen, die van nature aanwezig zijn in de melk.
Naast het kopen van een product, koop je onze manier van boeren waar we ons elke dag 100 procent voor inzetten.
'It sêfte koke' is een halfzachte koeienkaas.
Ingrediënten: melk van eigen koeien; zelf gekweekt zuursel; dierlijk stremsel; Keltisch zeezout.
Smaak: 'It sêfte koke' kenmerkt zich door de romige structuur en de friszure smaak.
Gebruik: Geniet van deze kaas bij de borrel, of garneer hiermee je salade. Ook heerlijk op de pizza of ovenschotel.
Bewaren: Bewaar in de koelkast, het liefst in de (biologisch afbreekbare) verpakking.
Weetje: Afhankelijk van de omstandigheden kunnen de 3 Friese vlag kleuren groeien op de kaas: Blauwschimmel, Roodflora en Witte Geotrichum. Dit zijn smaakvolle en gezonde schimmels.
Op de kaas zie je grijs/groene stipjes, dit is Keltisch zeezout.
'Pittich koke' is een pittige, jonge koeienkaas.
Ingrediënten: melk van eigen koeien; zelf gekweekt zuursel; dierlijk stremsel; Keltisch zeezout.
Smaak: 'It pittich koke' kenmerkt zich door de romige en stevige structuur en de pittige smaak.
Gebruik: Geniet van deze kaas bij de borrel, of garneer hiermee je salade. Ook heerlijk op de pizza of ovenschotel.
Bewaren: Bewaar in de koelkast, het liefst in de (biologisch afbreekbare) verpakking.
Weetje: Afhankelijk van de omstandigheden kunnen de 3 Friese vlag kleuren groeien op de kaas: Blauwschimmel, Roodflora en Witte Geotrichum. Dit zijn smaakvolle en gezonde schimmels.
Op de kaas zie je grijs/groene stipjes, dit is Keltisch zeezout.
'It sêfte skiepke' is een halfzachte schapenkaas.
Ingrediënten: melk van eigen schapen; zelf gekweekt zuursel; dierlijk stremsel; Keltisch zeezout.
Smaak: 'It sêfte skiepke' kenmerkt zich door de romige structuur en de kruidige smaak.
Gebruik: Geniet van deze kaas bij de borrel, of garneer hiermee je salade.
Bewaren: Bewaar in de koelkast, het liefst in de (biologisch afbreekbare) verpakking.
Weetje: Afhankelijk van de omstandigheden kunnen de 3 Friese vlag kleuren groeien op de kaas: Blauwschimmel, Roodflora en Witte Geotrichum. Dit zijn smaakvolle en gezonde schimmels.
Op de kaas zie je grijs/groene stipjes, dit is Keltisch zeezout.
'It sêfte geitsje' is een halfzachte geitenkaas.
Ingrediënten: melk van eigen geiten; zelf gekweekt zuursel; dierlijk stremsel; Keltisch zeezout.
Smaak: 'It sêfte geitsje' kenmerkt zich door de romige structuur en de pittige smaak.
Gebruik: Geniet van deze kaas bij de borrel, of garneer hiermee je salade.
Bewaren: Bewaar in de koelkast, het liefst in de (biologisch afbreekbare) verpakking.
Weetje: Afhankelijk van de omstandigheden kunnen de 3 Friese vlag kleuren groeien op de kaas: Blauwschimmel, Roodflora en Witte Geotrichum. Dit zijn smaakvolle en gezonde schimmels.
Op de kaas zie je grijs/groene stipjes, dit is Keltisch zeezout.
'Oer brie' is een brie-achtige koeienkaas.
Ingrediënten: melk van eigen koeien; zelf gekweekt zuursel; dierlijk stremsel; Keltisch zeezout.
Smaak: 'Oer brie' kenmerkt zich door de romige, nootachtige smaak met aardse ondertonen en een lichte zoutigheid. De korst is stevig, de binnenkant zacht en weelderig.
Gebruik: Geniet van deze kaas bij de borrel.
Bewaren: Bewaar in de koelkast, het liefst in de (biologisch afbreekbare) verpakking.
Weetje: Op de korst van onze 'Oer brie' vind je voornamelijk de Witte Geotrichum en de Blauwschimmel. Dit zijn smaakvolle en gezonde schimmels.
GRASGEVOERD - RAUW - GEFERMENTEERD
Onze zuivelproducten zitten boordevol probiotische bacteriën, zoals lactobacillen en bifidobacteriën. Deze zijn erg gunstig voor onze darmgezondheid, immuunsysteem en spijsvertering.
Onze zuivelproducten zijn een rijke bron van calcium, eiwitten, vitamine D, B-vitaminen en nog veel meer.
Het fermentatieproces zorgt ervoor dat het lichaam deze voedingsstoffen makkelijker op kan nemen en benutten.
Doordat onze producten rauw zijn behouden ze hun natuurlijke levende enzymen, zoals lactase.
Dit enzym helpt om de melk goed te verteren en deze om te zetten in belangrijke voedingsstoffen.
De melk van onze specifieke dierenrassen is opgebouwd uit A2 caseïne eiwitten. Deze bestaan hoofdzakelijk uit het aminozuur 'proline' wat een bouwsteen is voor ons belangrijkste lichaamseiwit 'collageen'.
(Reguliere) melk opgebouwd uit A1 caseïne eiwitten daarentegen, wordt over het algemeen minder goed afgebroken waardoor vervelende klachten kunnen ontstaan.